PolioPlus – End Polio Now

polio end nowProiectul global actual Rotary International cel mai notabil, PolioPlus, contribuie la eradicarea globală a poliomielitei. Sergio Mulitsch di Palmenberg (1923-1987), guvernator al Districtului Rotary International 204 (1984-1985), fondator al Clubului Rotary de Treviglio și Pianura Bergamasca (Italia), a fost omul care a inspirat și a promovat campania de vaccinare Rotary International PolioPlus. Mulitsch făcut posibilă expedierea primelor 500.000 de doze de vaccin antipolio în Filipine, la începutul anului 1980. Mai târziu acest proiect a dat naștere organizaţiei neguvernamentale “Nuovi Spazi al servire”, coordonată de Luciano Ravaglia (Clubul Rotary Forlì, Italia).

De la începutul proiectului în 1985, Rotarienii au contribuit cu peste 850 milioane dolari SUA și sute de mii de ore de voluntariat, ceea ce a dus la vaccinarea a mai mult de două miliarde de copii din lume. Inspirată de angajament Rotary, Organizaţia Mondiala a Sănătăţii a adoptat o rezoluție în 1988 pentru eradicarea poliomielitei. Partener în prezent în Inițiativa pentru Eradicarea Globală Polio împreună cu cu Organizaţia Mondiala a Sănătăţii, UNICEF și Centrele din SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Rotary International este recunoscută de Organizația Națiunilor Unite ca partener-cheie privat în efortul de eradicare a poliomielitei.

În 2008, Rotary a primit o donaţie de 100 milioane dolari de la Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Rotary International s-a angajat la rândul său să strângă fonduri de 100 milioane dolari. În ianuarie 2009, Bill Gates a anunțat o a doua donaţie de 255 de milioane de dolari. Rotary International s-a angajat la rândul său din nou să strângă alte fonduri de 100 milioane dolari. În total, angajamentul Rotary International a fost să strângă 200 milioane dolari până la 30 iunie 2012. Împreună, Fundația Bill şi Melinda Gates și Rotary International au angajat 555 milioane dolari pentru eradicarea poliomielitei. În momentul acordării celei de a doua donaţie, Bill Gates a declarat:

“Știm că este o provocare formidabilă eradicarea unei boli care a ucis și schilodit copii încă din timpurile vechilor egipteni. Nu știm exact va fi vaccinat ultimul copil. Dar avem vaccinuri suficient pentru aceasta. Ţările au voința de a implementa toate instrumentele aflate la dispoziția lor. Dacă noi toți avem tăria de a duce acest efort până la capăt, atunci vom eradica poliomielita.”

Au fost adoptate unele critici limitate în ceea ce privește programul de eradicare a poliomielitei. Există unele rezerve în ceea ce privește capacitatea de adaptare a virusului în cazul unor vaccinuri orale. Dar după cum sa afirmat de Vaccine Alliance, în ciuda riscului limitat al vaccinării polio, nu ar fi nici prudent, nici posibil, să se înceteze programul de vaccinare până când nu există dovezi clare că toate transmisiile de polioviruşi au fost oprite.

Traducere din Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte