Rotary Friendship Exchange (Schimburi de prietenie Rotary)

Rotary_Friendship_Exchange

Rotary Friendship Exchange încurajează rotarienii și familiile lor să îşi facă vizite reciproce în alte țări, găzduindu-se reciproc și învățând despre diferite culturi la faţa locului.

Participanții fac schimb de experienţă cu alte culturi și leagă prietenii locuind în casele membrilor clubului Rotary din altă țară. Acest program ajută la înțelegerea internațională și pacea în lume prin contact personal la nivel transfrontalier în timp ce se dezvoltă relații intercluburi care conduc la prietenie și proiecte pentru servicii.

Într-un schimb de prietenie rotarian, nu eşti niciodată un simplu turist!

 • Experimentezi cu adevărat o altă cultură ghidat de prieteni din Rotary. Participanții de schimburile de prietenie oferă găzduire pe rând și se vizitează reciproc, dezvoltând prietenii care durează o viață întreagă.
 • Partenerii potențiali comunică între ei dinainte, pentru a decide cu privire la formatul, calendarul, și durata fiecărei vizite.
 • Toate schimburile sunt finanțate de către participanți, iar gazdele nu îşi vor asuma cheltuieli financiare semnificative. Oaspeţii îşi plătesc partea lor, dar sunt recompensaţi cu ospitalitate și experiența unei vacanţe internaționale unice.
 • Un astfel de schimb poate fi, de asemenea, punctul de plecare pentru o relatie internațională pe termen lung între două cluburi. Participanții folosesc adesea noile lor prietenii ca bază pentru parteneriate pe proiecte de servicii care creează legături de durată.

Cum funcționează

Tipuri de schimburi de prietenie:

 • Program de vizite
  Rotarienii, singuri sau însoţiţi de membrii familiei, petrec câteva zile într-o casă a unui alt rotarian care locuieşte în străinătate.
 • Program de echipă
  Cupluri de rotarieni (de obicei între patru şi șase), vizitează mai multe comunități dintr-un district gazdă timp de până la o lună.
 • Univocaţional
  Rotarieni de aceeași ocupație observă modul în care munca lor se desfăşoară în alte țări.

Liniile directoare

 • Numai rotarienii și familiile lor de primul rang sunt eligibili pentru programul de vizite, iar participarea la programul de echipă este limitată la rotarieni şi soţii/soţiile lor.
 • Soți/soţiile şi copiii trebuie să fie întotdeauna însoțiţi de membrii Rotary în cadrul unui schimb.
 • Rotarienii interesati să participe trebuie să aplice la program prin președintele lor de club. Nu toate districtele participă la Rotary Friendship Exchange, astfel încât cei care doresc să participe trebuie să solicite președintelui lor de club detalii despre program.
 • Guvernatorii de district din districtele participante numesc un preşedinte de district pentru Rotary Friendship Exchange, care este responsabil pentru coordonarea schimburilor făcând parte dintr-o listă de astfel de reprezentanţi din întreaga lume. Trimiteţi un email la friendshipexchange@rotary.org pentru a identifica preşedintele vostru districtual pentru program.

1 thought on “Rotary Friendship Exchange (Schimburi de prietenie Rotary)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte