Programele Rotary International

Programele şi serviciile Rotary International enumerate mai jos sunt concepute pentru a ajuta rotarienii să satisfacă nevoile propriilor lor comunităţi, şi să ajute oamenii din întreaga lume.

Grupurile Global Networking cuprind Bursele Rotary (grupuri de interese profesionale şi de agrement) şi grupuri de acţiune rotariene (grupuri axate pe activităţi de servicii). Există aproximativ 70 de grupuri Global Networking, şi sunt deschise tuturor rotarienilor, soţiilor de rotarieni, şi membrilor Rotaract.

Interact este o organizaţie de servicii organizată şi sponsorizată de către cluburile Rotary pentru tineri în vârstă de 12-18 ani. Ea are mai mult de 12.300 de cluburi din 133 de ţări.

Rotaract este organizat de cluburile Rotary pentru a promova liderii, dezvoltarea profesională, şi serviciile în rândul adulţilor tineri cu vârsta între 18-30 ani. Există peste 8.000 de cluburi din 167 de ţări.

Corpurile Comunitare Rotary (Rotary Community Corps, RCC) sunt grupuri de non-rotarieni care lucrează pentru a îmbunătăţi comunităţile lor. Există peste 6.800 de astfel de corpuri din 78 de ţări, toate organizate şi sponsorizate de cluburile Rotary.

Schimburile de prietenie între rotarieni (Rotary Friendship Exchange) încurajează rotarienii şi familiile lor să îşi facă vizite reciproce în alte ţări, găzduindu-se pe rând în casele lor, şi învăţând astfel despre diferite culturi “de la sursă”.

Schimburile de tineri rotarieni (Rotary Youth Exchange) oferă elevilor cu vârsta între 15-19 ani şansa de a călători în străinătate pentru schimburile culturale pe o perioadă de minim o săptămână, până la un an universitar complet. Cluburile şi districtele Rotary sponsorizează şi găzduiesc mai mult de 8.000 de elevi prin Schimburile de Tineri în fiecare an.

Premiile pentru abilităţile de lideri ale tinerilor rotarieni (Rotary Youth Leadership Awards, RYLA) sunt seminarii sponsorizate de cluburi şi districte pentru a încuraja şi recunoaşte abilităţile de lider ale tinerilor şi adulţilor tineri cu vârsta între 14-30 ani.

ARYLA, sau Advanced Rotary Youth Leadership Awards, este o conferință de leadership pentru tineri cu vârste între 19-29 ani, de pe tot globul, care se concentrează pe afaceri și aptitudini de conducere. ARYLA se bazează pe abilitățile liderilor tinero recunoscuţi pentru a motiva și a le permite să înceapă proiecte de servicii. Filiala ARYLA New England găzduieşte o conferință în fiecare an, la sfârșitul lunii iulie, în Norwalk, CT.

Fundaţia Rotary oferă, de asemenea, multe alte programe, precum PolioPlus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte