Programe Rotary pentru alfabetizare

alfabetizare

Cluburile Rotary din întreaga lume pun accent pe creșterea gradului de alfabetizare. Datorită preocupării pentru această problemă socială, Rotary International a creat o “Lună Rotary a Alfabetizării”, care are loc în luna martie în fiecare an.

Cluburile Rotary au de asemenea printre obiectivele lor desfășurarea de evenimente de alfabetizare în timpul săptămânii care include ziua de 8 septembrie, care este Ziua Internațională pentru Alfabetizare. Unele cluburi Rotary strâng fonduri pentru școli și alte organizații care au a scop alfabetizarea.

Multe cluburi iau parte la un program de citire numit “Rotary Readers”, în care un membru Rotary petrece timpul într-o sală de clasă cu un elev desemnat, şi citeşte împreună cu acesta.

Unele cluburi Rotary participă la donații de cărţi, atât la nivel local cât și la nivel internațional. Pe lângă participarea la donații de carte și evenimente de alfabetizare, există cărţi educaţionale scrise despre cluburile Rotary și membrii lor, precum Rotary Clubs Help People şi Carol is a Rotarian de scriitorul pentru copii Bruce Larkin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte