Burse de pace Rotary

Vreţi să promovaţi toleranţa şi cooperarea? În fiecare an, Rotary finanţează o parte din profesioniştii cei mai dedicaţi şi mai buni din toată lumea pentru a studia în centrele Rotary pentru pace. Studenţii acestor colegii sunt angajaţi în dezvoltarea păcii, şi de multe ori sunt trimişi să ajute lideri din guvernele naţionale, ONG-uri, armata, funcţionari din executiv, precum şi organizaţii internaţionale, precum Organizaţia Naţiunilor Unite şi Banca Mondială.

Care sunt bursele Rotary de pace?

În fiecare an , Rotary selectează persoane din întreaga lume pentru a primi burse academice finanţate integral de la unul din centrele Rotary de pace. Aceste burse acoperă taxele de şcolarizare, cazare şi masă, transport tur-retur, precum şi toate cheltuielile de studiu în timpul stagiului / pe teren. Două tipuri de burse de pace sunt disponibile.

Master

Rotary International oferă burse de masterat la universităţi de primă mână în domenii legate de pace şi soluţionarea şi prevenirea conflictelor. Programele durează 15-24 luni, şi necesită un stagiu practic de 2-3 luni în timpul pauzei academice. În fiecare an Rotary a acordat până la 50 de burse de masterat la următoarele instituţii:

 • Universitatea Duke si Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Statele Unite ale Americii
 • Universitatea Internaţională Creştină, Japonia
 • Universitatea din Bradford, Marea Britanie
 • Universitatea din Queensland, Australia
 • Universitatea Uppsala, Suedia

Certificat de dezvoltare profesională

Pentru cei cu vastă  experienţă în domenii legate de pace, Rotary International oferă un program de 3 luni în pace şi rezolvarea conflictelor la Universitatea Chulalongkorn din Bangkok, Thailanda. Acest program include de 2-3 săptămâni de studiu pe teren. Rotary International acordă până la 50 de certificate în fiecare an.

Am dreptul la o bursă de pace?

Rotary International selectează studenţi din întreaga lume, în funcţie de capacitatea lor de a avea un impact semnificativ pozitiv asupra lumii. Pentru a fi luat în considerare pentru o bursă de pace, ne uităm la:

 • Un angajament puternic în înţelegerea problemelor internaţionale şi a păcii, demonstrat prin realizările profesionale şi academice şi serviciile personale şi comunitare
 • O diplomă de licenţă sau experienţă echivalentă (minimum), cu realizari academice puternice
 • Experienţă relevantă de muncă:
  • Pentru master – trei ani plătiţi sau neplătiţi
  • Pentru certificat de dezvoltare profesională: cinci ani şi loc curent de muncă cu normă întreagă într-o poziţie cel puţin medie
 • Competenţă în limba engleză pentru ambele tipuri de burse şi într-o a doua limbă de masterat

Care sunt restricţiile?

Următoarele persoane nu sunt eligibile pentru burse de masterat. Cu toate acestea, ele pot aplica pentru programul de dezvoltare profesională, dar cine este selectat trebuie să plătească pentru toate costurile asociate cu programul:

 • Rotarienii activi şi de onoare
 • Angajaţi ai unui club Rotary, district Rotary, Rotary International, sau altă entitate Rotary
 • Soţii, descendenţii direcţi (copii sau nepoţi de sânge sau prin adopţie legală), soţii descendenţi în linie dreaptă, sau părinţii sau bunicii de sânge ai oricărei persoane în viaţă din categoriile de mai sus
 • Foştii rotarieni şi rudele lor, aşa cum este descris mai sus (în termen de 36 luni de la demisie)

În plus, studenţii din programul de dezvoltare profesională sau participanţii la fostul Program Ambasadorial Rotary trebuie să aştepte cel puţin trei ani înainte de a putea aplica pentru bursa de master.

Studenţii bursieri ai burselor de pace Rotary care au absolvit programul de master nu pot aplica pentru programul de certificat profesional.

Cum pot aplica?

Pentru a aplica pentru o bursa de pace, descărcaţi formularul, completaţi partea solicitantului, şi îl prezintaţi clubului Rotary sau districtului pentru aprobare. Termenul limită de depunere a cererilor pentru Rotary International este 1 iulie, în timp ce termenul limită pentru depunerea la un club local poate varia (în general martie-iunie).

Vreau să sprijin centrele de pace Rotary

Puteţi sprijini programul Rotary pentru pace printr-o sponsorizare. Ajutaţi-ne să permanentizăm programul. Pentru aceasta sunt disponibile mai multe posibilităţi.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi-ne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte