Rotary Youth Leadership Awards

RYLA

Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) este un program pentru lideri coordonat de către cluburile Rotary din întreaga lume. În fiecare an, mii de tineri participă la acest program. Tinerii cu vârsta între 14-30 ani sunt sponsorizaţi de cluburile Rotary pentru a participa la evenimente conduse de comisia districtului clubului. Participanții sunt aleși pentru potențialul lor de conducere. Cluburile Rotary şi districtul Rotary acoperă toate cheltuielile pentru participanți. Formatul evenimentului variază de la regiune la regiune, şi ia de obicei forma unui seminar, tabără, sau atelier unde se discută despre aptitudinile de conducere și se învaţă aceste abilități prin practică. Cluburile Rotary și districtele selectează participanții și facilitează curriculum-ul evenimentului.

RYLA are ca scop:

 • să demonstreze respectul și interesul Rotary pentru tineri;
 • să ofere o experiență eficientă de formare pentru tinerii selectaţi și potențialii lideri;
 • să încurajeze conducerea tinerilor de către tineri;
 • să recunoască public tinerii prestează servicii în comunitățile lor.

Fiecare program RYLA acoperă următoarele subiecte principale:

 • bazele conducerii
 • etica de conducere pozitivă
 • importanța abilităților de comunicare în leadership-ul eficient
 • managementul rezolvării problemelor și gestionării conflictelor
 • scopul Rotary și serviciile pentru comunitate
 • construirea încrederii în sine și a respectului de sine
 • elemente de comunitate și cetățenie globală

Participanții RYLA de multe ori continuă ci programul de schimb de elevi Youth Exchange, membri Rotaract, sau participanţi la Ambassadorial Scholars.

Istoria

În 1959, guvernul statului Queensland, Australia, a invitat cluburile Rotary locale să planifice un eveniment pentru a ajuta la sărbătorirea centenarului viitor al statului. Prințesa Alexandra urma să participe la aniversare la cei 20 de ani ai săi, astfel încât festivitățile au fost planificate în mod special pentru grupa de vârstă a prințesei.

Gundoo, un cuvânt aborigen care înseamnă “sărbătoare” sau “distracție împreună,” a fost considerat de succes, cu mai mult de 300 de participanţi cu vârste cuprinse intre 17 si 23 ani. Încurajat de popularitatea evenimentului cu tinerii participanţi, Rotary a ghicit potențialul de a crea un program anual pentru tineri bazat pe Gundoo. Guvernatorul de atunci al Districtului 260, Art Brand, a aprobat proiectul și, la 2 mai 1960, RYLA a devenit un proiect Rotary oficial.

Districtele australiene 258 și 260 au stabilit un comitet împreună care a dezvoltat cadrul oficial al RYLA:

de a instrui tineri cu vârsta între 14-30, în modelarea caracterui, spiritului de conducător, dezvoltare personală, de bun cetăţean.

Aceste linii directoare au ajutat RYLA să se extindă la toate districtele Rotary din Australia și a dus la aprobarea sa ca program al Rotary International de către Consiliul RI la Convenția din Sydney, Australia, în 1971.

Traducere din Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte