Rotary International

5016_Rotary_Logo_ORIGINAL

Principalul obiectiv pentru Rotary este să servească – în comunitate, la locul de muncă, peste tot în lume. Cei 1,2 milioane de rotarieni constituiţi în peste 34.000 cluburi în aproape toate ţările din lume sunt dedicaţi cu toţii idealului de a servi mai presus de sine înşişi.

Cluburile Rotary sunt accesibile pentru persoane din toate culturile şi etniile, şi nu sunt afiliate cu nicio organizaţie politică sau religioasă.

Familia rotarienilor se extinde peste rotarieni ca persoane fizice şi cluburi Rotary, incluzând şi alte persoane care au ca scop să servească, aducându-şi contribuţia la activitatea organizaţiei. Grupuri, precum Rotaract, Interact, şi Rotary Community Corps, servesc alături de cluburile care sponsorizează, folosindu-şi diversele aptitudini pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunităţile lor.

Suntem 1,2 milioane de vecini, prieteni, și lideri ai comunităților, care activează împreună pentru a crea schimbări pozitive, durabile, în comunitățile noastre și în întreaga lume.

Ocupațiile, culturile și țările noastre diferite ne oferă o perspectivă unică. Pasiunea noastră comună pentru a servi ne ajută să ducem la bun sfârşit realizări remarcabile.

Ce ne face diferiţi?

Punctul nostru de vedere şi abordarea distinctă ne oferă avantaje unice:

  • Vedem diferit: Perspectiva noastră multidisciplinară ne ajută să vedem provocări în moduri unice.
  • Credem diferit: Folosim aptitudinile de lideri şi expertizele pentru probleme sociale – şi găsi, soluții unice.
  • Acţionăm responsabil: Pasiune și perseverența noastră crează schimbări durabile.
  • Facem diferenţa acasă şi în lume: Membrii noştri pot fi găsiţi în comunitatea ta şi în întreaga lume.

Cum lucrăm?

Impactul nostru începe cu membrii noștri – oameni care lucrează neobosit cu cluburile lor pentru a rezolva unele dintre cele mai dificile provocări ale comunităților noastre. Eforturile lor sunt susținute de către Rotary International, asociaţia noastră, și de Fundația Rotary, care transformă donațiile generoase în subvenții care finanțează activitatea membrilor și partenerilor noștri din întreaga lume. Rotary este condusă de liderii noștri membri-responsabili, care ajuta să ducă mai departe misiunea și valorile organizației noastre.

Cum am ajuns aici?

Noi am făcut istorie și am adus lumea noastră mai aproape împreună, timp de peste 100 de ani. De la formarea asociaţiei în anul 1905, ne-am asumat unele dintre cele mai dure provocări la nivel mondial, și am ajutat la înfiinţarea unei game largi de organizații internaționale și de servire – de la ONU la Easter Seals.

Cum folosim fondurile noastre?

Leadership responsabil presupune mai mult decât a face bine munca, aceasta înseamnă a face mai mult cu fiecare donaţie primită.

Statistici

Mai jos sunt câteva statistici valabile la data de 31 octombrie 2011 (* la data de 4 octombrie 2011).

Rotary

Membri: 1.214.714
Cluburi: 34.216
Districte: 538

Rotaract

Membri: 204.102*
Cluburi: 8.874*

Interact

Membri: 315.836*
Cluburi: 13.732*

Rotary Community Corps

Membri: 165.807*
Corpuri: 7.209*

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte