Consiliul Legislativ Rotary International a aprobat majorarea taxelor şi eliminarea restricţiilor pentru e-cluburi

Consiliul Legislativ 2013 s-a încheiat vineri. S-a aprobat o creștere ataxei cu 1 USD pe an per capita, eliminarea limitei actuale de 2 e-cluburi per district, şi schimbarea numelui Fifth Avenue of Service în Youth Service.

În ultima zi de deliberări, vineri, Consiliul a respins mai multe rezoluții care au cerut Consiliului director al RI să acorde recunoaștere oficială programelor care servesc o serie de grupe de vârstă diferite, inclusiv EarlyAct, KidAct, și ElderAct.

S-au aprobat rezoluții care solicită Consiliului să ia în considerare să permită nepoților rotarienilor să fie eligibili pentru programele Fundaţiei Rotary, și să se renunțe la regulile de granturi Rotary astfel încât membrii de familie ai rotarienilor afectaţi de dezastre naturale să fie eligibili.

Delegații au discutat peste 170 de acte normative care fac referire la politicile care guvernează Rotary International și cluburile sale membre. Consiliul are loc la fiecare trei ani.

Consiliul a aprobat o creștere a texei cu 1 USD pe an per capita, pe care cluburile să le plătească către Rotary International începând din 2014-15. Creșterea a fost propusă de Consiliul RI bazat pe o previziune financiară de cinci ani prezentată Consiliului. Conform previziunilor, în cazul în care nu are loc nicio creștere a cotizațiilor, deficitul RI ar crește până la 9 milioane de dolari în 2018 și s-ar reduce Fondul General Excedent sub nivelul stabilit prin statutul asociației RI. Odată cu creșterea taxei, deficitul va scădea la 5 milioane de dolari în 2018, potrivit previziunilor, și fondul de surplus va ajunge apoi la 88 de milioane de dolari, peste nivelul mandatat.

Susținătorii creșterii taxelor susțin că aceasta va fi suficientă pentru a ține pasul cu inflația fără a necesita reduceri ale serviciilor. Taxele sunt principala sursă de finanțare pentru operațiunile Rotary.

Acțiunea Consiliului creşte taxa cluburilor Rotary anuală per capita de la 54 de dolari în 2014-15 la 55 de dolari în 2015-16, și 56 dolari în 2016-17. Taxele pentru 2013-14 sunt de 53 de dolari, și acestea au crescut cu 1 dolar pe an în ultimii trei ani.

Sursa: © Rotary International

Foto: © Rotary International

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte