Burse Rotary

Burse Rotary

Rotary International oferă o serie de burse la nivel mondial pentru perioade de 3 luni, 6 luni, 1 an și 2 ani.

Misiuni de ambasador

Scopul bursei pentru misiuni de ambasadori este de a deyvolta înțelegerea internațională și relațiile de prietenie între oameni din diferite țări. Oamenii de știință care studiază în străinătate servesc ca ambasadori ai bunăvoinței pentru oamenii din țara gazdă și oferă prezentări despre țările lor de origine, studii și proiecte. La întoarcerea acasă, ei împărtășesc cu rotarienii și alte persoane experiențele care au dus la o mai bună înțelegere a țărilor gazdă.

Statistici generale

Din 1947, mai mult de 30.000 de bărbaţi şi femei din 100 de națiuni au studiat în străinătate cu ajutorul burselor Rotary. Astăzi, programul de burse pentru misiuni de de ambasadori este cea mai mare finanțare privată pentru programul de burse internaționale din lume. Mai mult de 1.100 burse au fost acordate pentru studiu în 2002-03. Granturile au însumat 26 milioane dolari. Destinatari ai acestor burse din 69 de țări au studiat în peste 64 de ţări.

Tipuri de burse

Există patru tipuri de burse Rotary. Pe scurt, acestea sunt:

Burse ambasadoriale timp de un an academic (academice și de investigație)

25.000 dolari se acordă pentru un an academic. Bursa poate fi folosită pentru studii sau muncă de investigație.

Burse de pace

Aceste burse se acordă pentru a urma un masterat de doi ani de master sau a obţine un certificat în relațiile internaționale, pace și rezolvarea conflictelor, la unul dintre Centrele Rotary pentru Studii Internaţionale. Locații: Universitatea Duke (NC, Statele Unite ale Americii), Universitatea California – Berkeley (CA, Statele Unite ale Americii), New York, Japonia, Franța, Argentina, Anglia, Australia.

Burse de predare

Aceste burse se acordă pentru a preda într-o țară cu venituri mici. Finanţarea este de 12.500 dolari pentru 3-5 luni sau 22.500 dolari pentru 6-10 luni de serviciu. Persoana care primeşte bursa trebuie să fie un profesor universitar cu o vechime trei sau mai mulți ani.

Grupuri pentru schimburi de experienţă

O echipa de oameni de afaceri şi profesionişti (4 membri cu vârste între 25-40 și un lider rotarian), timp de patru până la şase săptămâni, vizitează ferme, școli, fabrici industriale, birouri profesionale, și unități de stat. Fondurile variază de la 1.000 dolari la 11.000 dolari.

Fonduri speciale pentru ţări cu venituri mici

Există, de asemenea, o sursă specială de fonduri pentru țările cu venituri mici, prin care se oferă 20 de burse ambasadoriale (pentru un an academic, mai mulţi ani, și culturale), pe baze competitivă la nivel mondial.

Imagine http://myedmondsnews.com/2014/04/lynnwood-rotary-awards-62000-scholarships-local-high-school-students/sony-dsc-19/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte