Dezvoltarea aptitudinilor de lider în Rotary International

Indonesian_Rotary_Youth_exchange_students(Rotary Youth Exchange, Indonezia, https://en.wikipedia.org/wiki/File:Indonesian_Rotary_Youth_exchange_students.jpg)

Leadership-ul este un aspect esențial al Rotary, atât la nivel de cluburi cât și în programe, pentru a ajuta liderii în curs de formare să-şi dezvolte abilitățile. Prin aceste grupuri, participanţii îşi consolidează abilitățile de conducere, servesc comunitățile lor, înțeleg mai bine lumea, se împrietenesc, etc.

Rotaract

Rotaract reunește persoane de 18-30 ani din universități și comunități din întreaga lume, pentru a organiza activități de servicii, a-şi dezvolta competenţe de conducere și profesionale, și pentru a se distra. Cluburile Rotary le sponsorizază, dar membrii Rotaract îşi gestionează și finanțează cluburile lor în mod independent. Membrii Rotaract colaborează îndeaproape cu cluburile lor Rotary locale, și se pot alătura cluburilor locale după ce nu mai sunt membri Rotaract.

Interact

Interact este un tip de club pentru tineri între 12-18 ani care doresc să se conecteze cu alte persoane din comunitatea sau școala lor. Membrii cluburilor Interact se distrează în timp ce dezvoltă proiecte de servicii și învățare să cunoască lumea. Cluburile Interact organizează cel puțin două proiecte de servicii pe an: unul de care beneficiază comunitatea și unul care încurajează înţelegerea internaţională. Cluburile Interact primesc îndrumare de la membri individuali ai cluburilor Rotary, dar ei se guvernează și se întrețin singuri.

RYLA

Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) este un program de dezvoltare de leadership coordonat de Rotary. Participanții pot avea orice varsta, dar cele mai multe evenimente se concentreze pe elevii de liceu, studenți sau tineri profesionişti. Evenimentele RYLA durează de obicei 3-10 zile și includ prezentări, activități, și ateliere care acoperă o varietate de subiecte, inclusiv:

  • Elemente fundamentale de conducere și etică
  • Abilități de comunicare
  • Rezolvarea problemelor și managementul conflictelor
  • Comunității și cetățenia globală

Participanți RYLA sunt numiți de către cluburile locale Rotary.

(Traducere din rotary.org)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte