Fundaţia Rotary a primit cea mai înaltă distincţie din Guatemala

Guvernul din Guatemala a acordat luna trecută Ordinul Quetzal, cea mai înaltă distincţie a ţării, Fundaţiei Rotary, în semn de recunoaştere a activităţii umanitare a organizaţiei Rotary în Guatemala, şi a contribuţiilor sale la campania de eradicare a poliomielitei.

În timpul ceremoniei din 2 septembrie în Guatemala, ministrul Afacerilor Externe, Luis Fernando Carrera Castro, a oferit premiul preşedintelui ales pe 2014-2015 Rotary International, Gary C.K. Huang.

Ordinul Quetzal, stabilit în 1936, este acordat oficialilor şi organizaţiilor din Guatemala şi din alte zone ale lumii pentru munca lor în domeniul artelor, ştiinţelor, politicii, şi pentru servicii umanitare. Fundaţia Rotary a primit un ănsemn care desemnează rangul de Mare Ofiţer, unul din cele şase grade. Insigna, o cruce în zece colturi cu cinci ramuri şi un medalion, reprezintă stema Guatemalei.

În numele tuturor rotarienilor şi al lui Rotary, suntem onoraţi de acest premiu din partea guvernului din Guatemala,” a declarat Huang. “Vrem să împărtăşim această onoare cu toţi rotarienii.”

Cât timp a fost în Guatemala, Huang s-a întâlnit cu membrii Rotary locali şi a vizitat mai multe proiecte finanţate de Fundaţia Rotary. În ultimii trei ani, cluburile Rotary din Districtul 4250, care include Belize, Guatemala, şi Honduras, a realizat proiecte cu finanţare prin 43 de subvenţii globale. Granturile global finanţează proiecte internationale de mari dimensiuni, cu rezultate durabile, care abordează domenii de interes pentru Rotary.

Un proiect, în parteneriat cu cluburile din Illinois, Statele Unite ale Americii, a oferit şcolilor din mediul rural din regiunea Sumpango staţii de spălat şi latrine, precum şi echipamente de bucătărie şi mobilier. Un alt grant a adus calculatoare şi o “vacă mecanică”, o maşina din oţel inoxidabil pentru producerea de lapte de soia, la o şcoală elementară de fete din Santa Maria de Jesus.

Acest premiu nu este doar pentru fundaţie sau rotarienii din Guatemala, ci şi pentru Rotarienii din toată lumea“, a declarat Jorge Aufranc, fostul guvernator al Districtului 4250 şi membru al Clubului Rotary din Guatemala Sur. “Aceasta este o recunoaştere internaţională pentru munca pe care o depun toţi rotarienii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte