Noul an Rotary – noi lideri, şi modificări în sistemul de funcţionare

Timp de trei ani, 100 de districte au testat Future Vision, un pilot al noului sistem al Fundaţiei Rotary de acordare de granturi, care a fost proiectat pentru a creşte eficienţa Rotary în următorul secol.

Odată cu noul an Rotary de la 1 iulie, toate districtele încep să utilizeze structura de finanţare simplificată. Districtele au finalizat deja procesul de calificare şi de calificare pentru cluburile lor. Mai multe cluburi şi districte au început elaborarea şi prezentarea cererilor de finanţare.

Vor fi trei tipuri de burse: la nivel mondial, de district, şi la pachet. De asemenea, de la 1 iulie noi lideri vor coordona cluburile, districtele, şi orgamizaţiile la nivel internaţional.

Ron D. Burton, de la Rotary Club din Norman, Oklahoma, Statele Unite ale Americii, va deveni al 103-lea preşedinte Rotary.

Anne L. Matthews, membru al Clubului Rotary din Columbia Est, Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii, va deveni prima femeievice-preşedinte. Matthews, fost director al Departamentului de Educaţie Carolina de Sud, este preşedintele Matthews and Associatess, o firmă de consultanţă educaţională.

Dong Kurn Lee, de la Clubul Rotary din Seul Hangang, Coreea, va prelua funcţia de administrator Fundaţiei Rotary.

Alte modificări pentru 2013-14:

  • Rotarienii vor putea forma cluburi satelit, ai căror membri se întâlnesc la momente şi locaţii diferite de cele ale cluburilor lor.Schimbarea, aprobată de Consiliu Legislativ în aprilie, este destinată să uşureze dezvoltarea de noi cluburi pentru membrii Rotary.
  • Districtele vor putea înfiinţa un număr nelimitat de e-cluburi. Consiliul a eliminat limita de două e-cluburi în fiecare district. Schimbarea este concepută pentru a aduce noi membri şi face apel la tinerii profesionişti, care pot fi mai puţin în măsură să participe în persoană la întâlnirile săptămânle.
  • Numele de “New Generations Service” se schimbă în “Youth Service.” Această schimbare a fost, de asemenea, aprobată de către Consiliu. În 2010, acest serviciu s-a alăturat serviciilor Club Service, Vocational Service, Community Service, şi International Service.
  • Cotizaţiile pe care cluburile Rotary le plătesc la Rotary International vor creşte cu 1 dolar, la 53 dolari per membru.
  • Un nou site Rotary reproiectat va fi lansat la sfărşitul verii.

Consiliul director al Rotary International va numi nouă noi directori de la 1 iulie, împreună cu preşedintele ales Gary CK Huang, de Rotary Club din Taipei, Taiwan pentru 2013-14. Noii directori pentru 2013-14 sunt Celia Elena Cruz de Giay, de la Clubul Rotary din Arrecifes, Buenos Aires, Argentina, Mary Beth Growney Selene, de la Rotary Club din Madison West Towne-Middleton, Wisconsin, SUA, Seiji Kita, de la Clubul Rotary din Urawa Est, Saitama, Japonia, Holger Knaack, de la Rotary Club din Herzogtum Lauenburg-Mölln, Germania, Larry A. Lunsford, de la Rotary Club din Kansas City-Plaza, Missouri, Statele Unite ale Americii; PT Prabhakar, de la Clubul Rotary din Madras Central, Tamil Nadu, India, Sangkoo Yun, de la Rotary Club din Sae Hanyang, Seul, Coreea, Steven A. Snyder, de la Rotary Club din Auburn, California, SUA, şi Michael F. Webb, de la Clubul Rotary din Mendip, Somerset, Anglia.

Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Rotary  va avea noi membri: Monty J. Audenart, de la Clubul Rotary din Red Deer Est, Alberta, Canada; Noel A. Bajat, de la Clubul Rotary din Abbeville, Louisiana, SUA, şi Kalyan Banerjee, de la Clubul Rotary din Vapi, Maharashtra, India. John Kenny, de la Rotary Club din Grangemouth, Scoţia, va servi în calitate de preşedinte ales, iar Michael K. McGovern, de Rotary Club din South Portland-Cape Elizabeth, Maine, Statele Unite ale Americii, în calitate de vice-preşedinte.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte