Aparatura medicala donata Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti

La sfarsitul lunii februarie 2011 s-a concretizat prima actiune a Clubului Rotary Turnu Severin Continental prin donatia catre Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta (ATI) a unui defibrilator si monitor functii vitale in valoare totala de 41.503,54 RON, care lipseau din dotarea spitalului si au maxima importanta pentru manevrele de resuscitare si monitorizare functii vitale bolnavi.

Clubul Rotary Turnu Severin Continental a devit astfel primul ONG din orasul nostru care a avut initiativa, plecand de la o nevoie prioritara a acestei importante sectii a Spitalului Judetean, sa doneze aparatura noua si de ultima tehnologie.

“Terapia Intensiva”, cu o capacitate de 35 de paturi, avea in dotare un defibrillator vechi care era neutilizabil, neavand aviz de functionare. In aceste conditii, donatia Rotary Club Turnu Severin Continental este de o importanta majora, mai ales ca cele doua aparate vor putea fi utilizate, la nevoie, de personalul medical si in Blocul Operator, serviciile medicale oferite cu ajutorul acestei tehnologii bolnavilor imbunatatindu-se considerabil.

Banii pentru achizitionarea defibrilatorului si a monitorului de functii vitale au fost stransi de catre clubul rotarian in urma Balului de Caritate organizat in luna decembrie 2010 la Hotelul Continental Turnu Severin. Principalii donatori in cadrul acestui eveniment au fost membrii clubului, dar si reprezentanti importanti ai mediului privat si public din comunitatea locala care au inteles importanta acestei actiuni caritabile si au dorit sa ajute.

Referitor la aceasta actiune, presedintele Clubului Rotary Turnu Severin Continental – dl. Eduard Koler – spune: “rotarienii din intreaga lume au ca obiectiv cultivarea idealului de a servi, iar in acest spirit clubul nostru serveste, prin donatia sa, la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite comunitatii locale de catre cel mai mare spital din oras si judet.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte