Centru de evaluare şi consiliere psihologică a copiilor

CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI
DIRECŢIA GENERALA DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI
220132, România, Drobeta Turnu Severin, str. Traian nr. 89
Telefon: 0252/319266, 0252/324460, 0252/328658
Fax: 0252/328658
e-mail: directie@dgaspcmh.ro

Comunicat de presă

Centru de evaluare şi consiliere psihologică a copiilor în Drobeta Turnu Severin

Municipiul Drobeta Turnu Severin va avea primul centru de evaluare şi consiliere psihologică a copiilor beneficiari de o măsură de protecţie specială şi din familii, din judeţul Mehedinţi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi în colaborare cu Rotary Club Turnu Severin Continental (RC TSC) îşi duce la bun sfârşit misiunea de a contribui la înfiinţarea şi în judeţul Mehedinţi, ca o necesitate majoră, a unui „Centru de evaluare şi consiliere psihologică a copiilor”.

Misiunea centrului este aceea de a furniza servicii psihologice specializate privind asistarea, consilierea şi sprijinirea copiilor aflaţi în dificultăţi psihosociale, de a stimula dezvoltarea capacităţilor copiilor în vederea adaptării adecvate la mediul social, de a-l pregăti pentru viaţa independentă şi a-l integra în societate.

Beneficiarii serviciilor oferite de proaspătul centru vor fi 624 de copii aflaţi cu masura de protecţie specială în servicii de tip familial, 158 de copii aflaţi cu masura de protecţie specială în servicii de tip rezidenţial şi un număr de 110 copii care frecventează centrele de zi.

Miercuri, 01.06.2011, de Ziua Copilului, ora 13.00, la sediul Complexului de servicii sociale pentru copilul preşcolar, str.Splai Mihai Viteazul, nr.2- 4, Drobeta Turnu Severin, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului împreună cu membrii Rotary Club Turnu Severin Continental care au oferit mobilier nou, special conceput şi achiziţionat, materiale didactice şi educative necesare pentru funcţionare, vor inaugura acest centru, oferind beneficiarilor serviciilor -copiii- un plus de calitate în viaţă şi asigurarea unei intervenţii eficiente în beneficiul lor.

Rotary Club Turnu Severin Continental s-a implicat cu deosebită plăcere în această acţiune deoarece ea vizează o categorie specială a comunităţii locale- copiii şi consideră că trebuie sprijiniţi ori de câte ori se iveşte ocazia pentru că ei sunt mesajele vii pe care societatea noastră le transmite viitorului, iar o comunitate sănătoasă trebuie să îşi susţină întptdeauna copiii oferindu-le modele de urmat.

Direcţia Generală de Asistenţă Socilală şi Protecţia Copilului Mehedinţi mulţumeşte în mod deosebit Rotary Club Turnu Severin Continental pentru promptitudinea şi deschiderea pe care a avut-o pentru acest proiect.

Ofiţer de presă
Inspector Dana Ciobanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte