Parteneriat între Organizaţia Națiunilor Unite şi Rotary pentru prevenirea bolilor și promovarea păcii

Diplomați și oficiali ai Natiunilor Unite s-au întâlnit cu 1.300 membri Rotary pe 2 noiembrie pentru a discuta despre modalitățile de a angaja tineri activiști, prevenirea bolilor, promovarea păcii și rezolvarea conflictelor din întreaga lume.

Organizat anual la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York City, Ziua Rotary – ONU sărbătorește parteneriatul durabil între Rotary și ONU și scopul lor comun de promovarea păcii.

Preşedintele Rotary International, Ron Burton, a deschis evenimentul accentuând asupra impactului la nivel mondial al celor două organizații.

“Eforturile colective ale rotarienilor din întreaga lume ar putea avea un impact la un nivel real asupra a ceea ce se întâmplă aici, la Națiunile Unite”, a spus Burton.” Ajutăm la construirea unei lumi mai bune.”

Jan Eliasson, secretar general adjunct al ONU, a reafirmat cele spuse de Burton, mulțumind organizaţiei Rotary nu numai pentru activitatea sa în curs de desfasurare în lupta împotriva poliomielitei, dar și pentru rezolvarea altor probleme importante, cum ar fi necesarul de apă și canalizarea.

“Națiunile Unite are nevoie de organizații care lucrează împreună cu noi, care lucrează la orizontală. Rotary face acest lucru”, a declarat Eliasson.

Reducerea la zero a problemelor sociale

Nou la evenimentul din acest an au fost sesiunile pe teme cum ar fi inovarea tinerilor, pacea și soluționarea conflictelor, prevenirea bolilor, apa curată, și sănătatea mamelor și a copiilor. Liderii din fiecare zonă au luat parte la discuții, motivând participanții să ia atitudine în comunităţile lor.

Cazurile recente de poliomielită din Siria au fost abordate în timpul unei discuţii de grup, subliniindu-se importanța nu numai a eradicării a poliomielitei, dar şi a reacţiei la oricare focar din țările în care poliomielita nu mai este endemică.

Președintele mandatar al Fundației Rotary, D.K. Lee, a spus că, deși izbucnirea poliomielitei în Siria reprezintă o provocare nouă și importantă, Rotary a acţionat cu succes în trecut în țări la fel de volatile.

“Ni s-a spus de multe ori că nu putem face acest lucru, că nu vom face asta. Dar noi știm mai bine. Vom învinge această provocare, așa cum am învins multe altele înainte”, a spus Lee. “Vom opri aceste noi focare. Şi vom continua să luptăm împotriva poliomielitei, până când vom proteja şi ultimul copil.”

Printre vorbitori s-au remarcat Peter Crowley, director al echipei pentru poliomielită din UNICEF, Carlos Enrique García González, ambasador al El Salvador la Organizația Națiunilor Unite, ambasadorul Dnyaneshwar M. Mulay, Consulul General al Indiei, Rob Raylman, director executiv al Darul Vieții International; Patricia Shafer, absolventă Rotary Peace Fellow, Sharon Tennison, fondator al Centrului pentru Inițiative Cetățenești; și Deepa Willingham, fondator al APCE Universal.

Sursa: rotary.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte