Donatie mobilier si materiale sanitare pentru spitalul de urgenta

ONG-ul din Romania „Rotary Club Turnu Severin Continental” si ONG-ul din Danemarca „Born i Romanien”, in parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, au pus bazele unei stranse colaborari pentru a ajuta spitalul severinean sa-si acopere deficientele datorate lipsei de fonduri.

„Rotary Club Turnu Severin Continental”, cu sprijinul fundatiei daneze „Born i Romanien” si in parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin,
a intermediat in Danemarca o actiune de donatie de mobilier si materiale sanitare din partea Riegs Hospital Copenhaga catre spitalul de urgenta severinean. Astfel, in urma acestei prime colaborari, au fost aduse si descarcate in data de 27.04.2011 un numar total de 52 de paturi actionate electric, din care 48 sunt pentru adulti si au fost distribuite in principal sectiilor ATI si Cardiologie, iar 4 sunt pentru pediatrie, valoarea estimata a unui astfel de pat, fara saltea, fiind de 1 000 Euro. De asemenea, au mai fost aduse un numar de 31 de saltele pentru paturi, mobilier pentru ingrijirea si tratarea bolnavilor si materiale sanitare. Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin a suportat contravaloarea costurilor legate de transport si incarcare a bunurilor.

„Rotary Club Turnu Severin Continental” a donat in luna februarie 2011 sectiei ATI a Spitalului Judetean un defibrilator performant si un monitor functii vitale, in valoare totala de 41.503,54 RON, iar in urma acestei actiuni a avut ocazia sa puna bazele unei colaborari cu managementul spitalului, prin intermediul caruia a identificat o serie de alte nevoi care trebuie acoperite, cu scopul de a ajuta ori de cate ori se va ivi o oportunitate. Una dintre problemele identificate de clubul rotarian a fost aceea a sectiei ATI, cu o capacitate de 35 paturi, care erau foarte vechi si care trebuiau inlocuite cu unele moderne si performante din punct de vedere al ingrijirii medicale acordate pacientilor. Clubul rotarian severinean a reusit astfel, cu sprijinul fundatiei daneze prietena lui, sa puna bazele acestei actiuni, in sprijinirea careia a avut un merit important si managerul spitalului judetean – dl. Zara Claudiu Emanuel.

Rotary Club Turnu Severin Continental este deja la a doua actiune de sprininire a spitalului si isi propune sa-l ajute in continuare, deoarece comunitatea locala trebuie sa aiba sansa de a beneficia de servicii medicale de o calitate din ce in ce mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte